Lokaal


Al het eten van Feeders is zoveel mogelijk samengesteld met lokale en streekgebonden producten. We kopen zoveel mogelijk producten bewust bij de boer zelf. Vrijwel al onze leveranciers werken met keurmerk Zeker Zeeuws Streekproduct®.

Zeker Zeeuws Streekproduct®
Zeker Zeeuws is een onafhankelijk erkend streekkeurmerk, dat garandeert dat een product écht Zeeuws is. Hiermee wordt dus bedoeld, dat de producten in Zeeland geteeld, gekweekt of gevist zijn of geproduceerd met Zeeuwse grondstoffen. Deze productie is gedaan met respect voor milieu, mens en dier.

 
Zeeland heeft van aardappel tot zuivel, van vis tot pasta en van appel tot meel uit eigen provincie.

Milieu
We proberen de keten zo kort mogelijk te maken. Tussen de boer en ons komt geen tussenhandel kijken. De producten gaan van het land bij ons de keuken in. Niet alleen gaan de opbrengsten direct naar de producent, maar ook blijft hiermee het transport minimaal. De gereden kilometers en daarmee de CO2-uitstoot proberen we zo klein mogelijk te houden, door ook alleen lokaal te leveren.

 
De boeren kiezen uit liefde voor het product en verkiezen daarom kwaliteit boven prijs.

Dier
Alle producten worden op een diervriendelijke wijze geproduceerd. De dieren hebben meer leefruimte en zijn niet genetisch gemodificeerd voor de voedselproductie. Daarnaast wordt er ook veel meer stilgestaan bij de voeding en het transport van de dieren. Hoe fijn is het dat de dieren gewoon loslopen in de wei in plaats van in mini hokjes?


Gezondheid

Bovenstaand heeft ook invloed op je eigen gezondheid. Groente en fruit op natuurlijke wijze geteeld is een stuk gezonder dan glanzende appeltjes in de schappen. De toevoeging van geur-, kleur- en smaakstoffen wordt beperkt en er worden minder conserveringsmiddelen gebruikt. Wij bewerken zelf de producten ook minimaal, zodat je een zo natuurlijk mogelijk product eet.
 
Lokaal is goed voor dier, mens & milieu.